Tänker du att sluta röka för första gången? Försök med dessa tips!


Som rökare bör du veta att du ökar riskerna med att utveckla många sjukdomar, och du påverkar andras hälsa runt dig. Du kan få lungcancer, hjärtattacker, emfysem och många andra tillstånd. Exponering för begagnad rök kan vara lika farlig som att röka cigaretter själv. Det här är bara några av anledningarna till att du borde sluta. Följande artikel listar flera idéer som kan hjälpa dig att sluta framgångsrikt.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta göra det lättare för att du kan vara fokuserad.

Sluta röka

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Ta dig till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Tänk dig att ha andetag som inte luktar, eller hur glittrande dina tänder kan vara, och hur fräscha och rena dina omgivningar blir. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

Om ditt sanna mål är att sluta röka, behärskar du konsten att sluta. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

Be om support online via grupper eller forum. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Du kan se att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. Också andra quitters bredvid dig kan hjälpa dig att se allas kampar genom denna resa.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du har slutat. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Var beredda med strategier för att hjälpa till att hantera situationer som orsakar ångest. Många rökare blir vana vid rökning när de stressas. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Ha en reservplan om den första planen inte fungerar.

Sluta röka nu. Ett framtida datum kommer att vara alltför frestande att skjuta upp och släcka, så det är bäst att bestämma att det idag är dagen du kommer att sluta. Genom att sluta omedelbart sänker du dina chanser att leda till en eventuellt dödlig sjukdom. Att sluta kan inte bara skydda din hälsa utan även din familj. Låt inte exponera dem för potentiellt dödlig begagnad rök; sluta idag.

Stressnivåer

Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

Det är väldigt lätt att använda rökning som en slags kryck under stressiga situationer. Om du är en person som gör det, hitta en ny teknik för att hantera vardagliga stressnivåer. Prova yoga eller meditera och det kan hjälpa dig att lindra dina stressnivåer och det är ett hälsosammare alternativ till att röka.

Istället för att röka en cigarett, få lite motion. Träning ger en hälsosam, naturlig hög som är mycket effektiv för att bekämpa nikotinbehov. Att arbeta under ditt stopprökningsprogram kan också hjälpa dig att undvika att lägga på extravikt, ett fenomen som ibland kan bero på de fysiologiska förändringar som är förknippade med att sluta.

Rökning är inte bara ohälsosam, men det är också farligt. De som röker är mer benägna att lida av hjärtinfarkt, cancer eller emfysem. Röket från begagnad inandning är också en mycket farlig sak, och är därför farlig för allmänheten som helhet. Denna artikel kommer att ge dig tips som har gjort det möjligt för andra att lyckas sluta röka.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Trots att när folk känner till de dåliga sakerna om att röka kan de bli rädda nog att sluta, kan positiva förändringar också hjälpa.Source link