Tänker du att sluta röka för första gången? Prova dessa tips!


Att sluta röka kan vara extremt svårt. Det finns ingen enda botemedel som ger bra resultat för alla. Det skulle vara klokt att göra din forskning för att söka efter den bästa metoden för dig. Ge tipsen nedan ett försök, du kanske bara finner att det är lättare att ge upp att röka är lättare än du någonsin trodde möjligt.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Det svåraste steget är de första dagarna och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. För många människor är en kort tidsram lättare att förstå och fokusera på. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Älskade Ones

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som en cigarett. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Bli involverad i något annat under de här tiderna, för att hålla ditt sinne av din önskan att röka.

Sluta röka för att gynna dina nära och kära, och deras hälsa. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val.

Att ha en positiv attityd och mycket motivation kan direkt påverka hur lätt det är för dig att sluta röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Om biverkningarna av rökning inte räcker för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Vid vakning vänta en timme innan du har din första dagliga rök. Om det är svårt att minska antalet gånger du röker per dag, så försök minska på den mängd cigarett du röker per gång. Försök röka en halv cigarett istället för en full cigarett.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Om du har lagt fram en plan, är det lättare att hålla sig borta från cigaretter. Har många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

TIPS! Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Kör ditt beslut förbi din läkare om det finns några mediciner som du kan ta som kan hjälpa dig att sluta. Dra nytta av de många senaste framstegen som rökforskare har gjort. Det finns så många alternativ tillgängliga för dig, från nikotinbyte till recept, att du kommer att kunna sluta på nolltid. Prata med din läkare och fråga vad han eller hon rekommenderar.

Om dina viljestyrktankar och du känner en stark önskan att röka, ta upp telefonen. Berätta för en vän eller släkting att cravingsna är speciellt dåliga idag. Den tid du spenderar i samtal med dem på telefonen kommer att ge en fin distraktion så att ditt begär har tid att passera, och du kommer inse att du inte är ensam i hela processen.

Använd dina anledningar till att sluta skapa en bemyndigande mantra. Varje gång du känner en svaghet i din beslutsamhet, upprepa dessa skäl högt upprepade gånger tills dina önskningar löser upp. Det här är en fantastisk metod för att avleda ditt fokus bort från nikotinavtagningssymtom och på andra kritiska saker i ditt liv.

Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

Var uppmärksam på vad dina vanor är. Bestäm när du känner dig mest frestad att ha en cigarett, så att du kan anpassa din avslutande plan på lämpligt sätt. Att klara krävningarna för tobak kan ge dig det bästa stället att sluta och hålla sig borta från cigaretter.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, och samma metod fungerar inte för alla. Men du bör inte ge upp och tro att du aldrig kan sluta. Genom att använda tipsen från den här artikeln kommer du att lyckas. Du kan bli positivt överraskad om du provar dem.