Tänker du att sluta röka för första gången? Prova dessa tips!


Varje rökare vet att de borde sluta. Har du i hela ditt liv någonsin hört en rökpresent om hur stor rökning är för deras hälsa, eller hur fysiskt bra det får dem att känna? Icke-rökare förstår inte vad slutar innebära; men ex-rökare gör. Fortsätt läsa för att lära dig att sluta – framgångsrikt.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. Supportgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Älskade Ones

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. För många individer leder uppe på sent på kvällen till ökad cigarettbehov.

Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Hitta något annat som kan tänka dig av saker när det händer

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla en journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

TIPS! För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera den viktökning som är associerad med att sluta.

När du slutar röka, börja med att byta märken. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Detta är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

Du kommer bli bättre att sluta varje gång du gör det. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Så småningom kommer du att sluta för gott.

TIPS! Har personer som du vet att du kan lita på att hjälpa dig sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd.