Tänker du att sluta röka för första gången? Prova dessa tips!


Även om många människor tänker sluta röka, tror de ofta att de saknar viljan för den svåra uppgiften. Dina första steg till framgång kan göras lite lättare genom att läsa och använda de råd och tips du hittar i den här artikeln.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning för att sluta röka för gott.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Bara genom att skapa listan, lägger du upp ditt humör.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du göra det. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Tips! Var lätt när du slutar röka. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon.

Belöna dig själv för att gå över milstolpar på din resa. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Ett sådant system kan kraftigt öka dina chanser att lyckas.

Avstå från att röka för varje kostnad för att maximera chansen att sluta effektivt. Att stoppa är det enda sättet att starta slutprocessen. Avsluta kallt kalkon-stopp helt och aldrig hämta en cigarett igen. Medan den här metoden kan verka lite svår. Det har dock visat sig att droppande cigaretter har fungerat ganska bra.

TIPS! Ta varje dag en åt gången. Avsluta är en process.

Prova lite kraftfull träning. När du slutar röka, märker du omedelbart en förbättring av lunghälsan och ökad andningsförmåga, så att du kan träna lättare. Att hålla aktiva hjälper dig att hålla dig i vikt. Även om du får enorma fördelar med endorfinet som produceras genom träning, kommer det inte att ersätta nikotinhöjden, men åtminstone kommer det att lugna dina begär att röka.

Gör slut på en gåva för dig själv. Titta aldrig på det som en förlust eller en börda. Om du slutar uppfattas som en positiv kraft i ditt liv kan du enkelt hålla fokus och lyckas snabbare. Tänk på proffsen snarare än nackdelarna. Tänk inte på deprivationerna, tänk på de positiva aspekterna av ett nikotinfritt liv. Dessa tankar kan säkerställa att du blir motiverad och påminna dig om dina skäl att sluta.

Bli av med något som påminner dig om dina rökdagar. Dumpa alla dina tändare och askkoppar. Rengör dina mattor, draperier och möbler samt dina sängkläder, handdukar och kläder för att avlägsna stanken av rök. Att göra detta kan se till att du inte kommer påminnas eller utlöses att röka.

TIPS! Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat.

Du kanske tycker att sluta röka kan vara det svåraste du någonsin har gjort i ditt liv. Men låt inte det hindra dig från att försöka. Du måste ringa på din viljestyrka, vara tålamod och ge det tid. Det är en stor hjälp att få information och några idéer för att hjälpa dig. Sätt de tips du har fått för att arbeta. Snart kommer du att undra att du någonsin rökt före.Source link