Tänker du att sluta röka för första gången? Prova dessa tips!


Många tror att sluta röka bara tar viljestyrka. Medan detta verkligen hjälper, behöver det inte vara så svårt. Det finns många alternativ tillgängliga för dem som vill sluta röka.

Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Att förvärva en licensierad hypnotisörs tjänster har visat sig vara effektiv för många andra. Hypnotisten kan sätta dig i djupt trance och ge dig positiva affirmationer som håller dig inbäddad i ditt sinne. När transen är trasig kan du konstatera att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör dig ännu närmare ditt mål att sluta.

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Gå inte till den kalla kalkonvägen.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta som du behöver.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med ditt slut, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Det är normalt för din kropp att kräva mat under avslutningsprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma mellanmål.

Kalla kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få kosttillskott för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

Nikotinutbytesbehandling

Överväga nikotinersättningsterapi. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan ibland verka överväldigande. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Din läkare kommer också att kunna skriva ett recept för medicinering för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

TIPS! För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, växla din diet borta från godis och mot frukt och grönsaker. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och stress de kan orsaka. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Secondhand Smoke

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. När du slutar röka kommer du också att stoppa hur mycket du utsätter dina nära och kära för de farliga kemikalierna i andrahandsrök. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de människor du bor med.

TIPS! Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom.

Skulle byte varumärken hjälpa dig i ditt mål? Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Detta är en metod som underlättar dig för att sluta röka.

Efter att ha tittat på tipsen ovan har du nu idéer som hjälper dig att sluta röka och njuta av livet mer. Även om det inte är realistiskt att förvänta sig att du aldrig kommer att bli frestad att röka efter att du bestämt dig för att sluta, borde du lättare kunna sluta om du använder de tips du just läste.Source link