Tänker du att sluta röka för första gången? Prova dessa tips!


Det finns många påtryckningar i dagens värld som kan påverka din förmåga att sluta röka. Men du behöver inte längre känna dig ensam, eftersom du kan använda tipsen i den här artikeln som ett verktyg för att äntligen sparka röken vana.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, vilket gör att du kan sluta bra.

TIPS! Avsluta kan vara enkelt om du vet hur du går till rätta. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte.

När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Om du vill röka en cigarett kan förseningen leda till att du röker en mindre cigarett den dagen.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. Åtta timmars sömn varje natt kommer att låta dig förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig bättre kontroll över otäcka begär.

10 minuter

TIPS! För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta . Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de utlösare som får dig att känna sig som en cigarett. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Bli involverad i något annat under dessa tider, för att komma ihåg ditt önskemål att röka.

Stay Committed

TIPS! Rökning är en stegvis process som bör göras dag för dag. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

Om du vill undvika starka begär och känslor av uttag, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller en kulturell utflykt.

Älskade

TIPS! Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ge upp för fort.

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. Inte bara blir du friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta är det första steget att sluta.

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när man slutar röka. Tänk positivt på hur ditt liv ska bli så mycket bättre när du slutar röka. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

TIP! Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att bli offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning.

Nu när du har dessa tips till ditt förfogande, kommer du att upptäcka att det är möjligt att sparka denna vana en gång för alla. Ta stegen för att sluta istället för att fortsätta att skada hälsan hos dig själv och de som finns omkring dig.Source link