Tänker du att sluta röka för första gången? Prova dessa tips!


Många tycker att sluta röka tar bara viljestyrka. Dessa saker kan hjälpa, men sluta behöver inte vara så svårt. Ett antal strategier och rökningstopphjälpmedel finns som kan underlätta slutprocessen.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och göra det lättare att sluta röka.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

TIPS! Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; bara sluta för idag.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Överväg att gå med i en supportgrupp. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

Sluta röka

Många tycker att att ta ett nytt träningsprogram, träningspass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare.

Om du slutar röka, förbättrar du inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos dem som är nära dig. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

När du läser den här artikeln kan du veta hur man slutar röka. Medan vissa ex-rökare kommer att ha längtan efter resten av sitt liv, kommer följande råd att bättre utrusta dig för att motstå dessa begär.Source link