Tänker om att sluta röka? Prova dessa tips!


Många upptäcker att en av de svåraste sakerna någonsin har varit att sluta röka. Ingen enkel teknik kommer att vara effektiv för varje rökare. Du kanske måste undersöka och leta efter metoder som passar dina behov. Börja med följande råd, och det ska ge dig användbara sätt att göra det lättare för dig.

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket skulle göra det lättare att sluta.

Kallt Turkiet

Sluta röka så fort du kan. Försök inte gå kallt kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Dessa kommer att hjälpa dig genom de initiala tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, släcka den åtminstone till senare. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

TIPS! Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tänket. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Tala med din läkare om du planerar att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva en recept för ett läkemedelsavbrott.

Förstärka din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när begäret sparkar in eller trycket lägger till. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. När du har lite tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

TIPS! En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinersättningsterapi till hjälp när du slutar. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig ur nikotin.

Planera hur du kan hantera de stressiga tiderna. De flesta rökare använder cigaretter för att lugna sig under stressiga stunder. Därför är det viktigt att du utvecklar en strategi för vad man ska göra när stress uppstår. Genom att ha en plan på plats, kommer du att kunna undvika uppmaningen att röka.

För att hjälpa till med motivationsfaktorn för rökuppehåll, kom alltid ihåg din familj och de som skulle påverkas på ett stort sätt om din hälsa minskade avsevärt på grund av denna mycket farliga vana. Statistik visar att en av fem amerikaner dör på grund av cigaretter. Var inte en statistik.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Det är enkelt att berätta för dig själv när du verkligen vill att en annan inte kommer att skada dig, men det kan bli till ett par dagar eller till och med år med rökning, vilket försvinner allt ditt hårda arbete. Förstå att även en cigarett kan förstöra dina avslutande planer.

TIPS! Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny körförhållande som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körspelllista.

De första dagarna blir det svåraste. Under de första 48 timmarna efter att du slutat börjar din kropp att gå in i detox eftersom all nikotin lämnar ditt system. De begär som du upplever efter det kommer att vara övervägande psykologiska. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå de begärna.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, och samma metod fungerar inte för alla. Avsluta är INTE omöjligt, dock! En kombination av olika tips kan vara det mest framgångsrika för dig, så lär dig allt du kan om vad som har fungerat för andra. Du kan bli glatt överraskad om du provar dem.