Tänker om att sluta röka? Prova dessa tips!


Rökning har allvarliga konsekvenser för dig och ditt liv. Rökning är en illaluktande vana som fläckar dina tänder och kläder. Viktigast kan det få negativa effekter på din hälsa. Lyckligtvis kan du undvika dessa illamående effekter av rökning, helt enkelt genom att sluta. För att komma igång på vägen för att vara rökfri läs vidare.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket eftersom du skapar en källa till riktning. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Detta är lätt att bestämma genom att skriva din egen lista.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva en recept för ett läkemedelsavbrott.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte svika om du har ett återfall i dom. Det är viktigt att vara kvar, eftersom du kanske misslyckas första gången. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Avsluta för längre och längre perioder varje gång. Vid någon tidpunkt kommer du att vara så skicklig att säga att det blir permanent.

Rengör ditt hem från topp till botten när du slutar röka. Dammsug eller schampo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta dina gardiner och draperier. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och frisk och hålla dig från luktande rök varje gång du går genom dörren.