Tänker på att sluta röka för första gången? Försök med dessa tips!


Fördelarna uppväger något annat när du bestämmer dig för att sluta röka. Du kan överväga dessa fördelar att fungera som sin egen personliga motivation samtidigt som du utvecklar andra hanteringsstrategier för att ge dig möjlighet att sluta röka. Börja med tipsen nedan. Använd dessa tips när du behöver tills du äntligen lyckas sluta bra.

Ta varje dag en åt gången. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon Fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

TIPS! För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Ta en dag i taget när du slutar röka.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är viktigt att människorna som är närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd av dem som är nära dig just nu.

Om du inte tror att du kan sluta alla på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Du kan köpa dessa produkter i disken. De tillåter dig att få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

När du tänker sluta byt märken. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Båda begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Träning kan hjälpa till att lätta på stress.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Tänk på hur mycket bättre ditt andetag blir, hur rena dina tänder blir, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av att röka, kan många människor komma ihåg de positiva fördelarna med att sluta att vara ännu mer användbara.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Detta kommer att sätta dig på rätt ställe för att sluta röka. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära ner på din rökning.

Sluta röka

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är en Sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kan hjälpa till att förhindra viktökning.

Om du vill sluta röka, måste du vara okej när du slutar mer än en gång. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. Sluta röka, och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanenta.

Bara sluta röka om du verkligen vill sluta. Att stoppa är det enda sättet att starta slutprocessen. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. Denna metod att sluta cigaretter är inte den enklaste. På lång sikt är metoden den framgångsrika.

Hitta en metod för att påminna dig själv om din motivation hela tiden. Kanske lägger inspirerande tecken på din vägg, eller att ha smycken som påminner dig om dina ansträngningar kommer att hjälpa till. Hur som helst kan du hitta den här visuella påminnelsen som är praktisk i ansiktet av frestelse och begär senare.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer, miljöer och aktiviteter som generellt resulterat i att du röker. Om du associerar med att röka med att dricka en kopp kaffe på morgonen eller gå på happy hour när arbetsdagen är klar kommer du förmodligen att behöva justera rutinen. Dricka kaffe på väg till jobbet eller stanna borta från barer kan hjälpa dig att kortsluta begäret.

Du är redan medveten om alla anledningarna till att din rökning vana är en bra idé. Förhoppningsvis kan de tips du just läst hjälpa dig att göra dessa fördelar till en verklighet i ditt liv. Du behöver en mängd olika verktyg under ditt bälte, så använd ovanstående förslag för att öka ditt humör och kämpa begär när det behövs. Snart kan du börja njuta av livet hos en glad, frisk icke-rökare.