Tekniker som hjälper dig att ge upp rökning


Det finns miljoner människor som önskar att de kunde sparka sin rökavgift. Rökning är aldrig frisk. Det kan orsaka långvarig eller permanent skada på större organ, inklusive ditt hjärta och lungor. Så kolla igenom den här guiden och hitta de saker du kan göra för att sluta röka för gott.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Nikotinutbyte

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Det viktigaste hindret för att sluta cigaretter är din kropps missbruk av narkotikaproblemet. Detta är det som orsakar de flesta begären. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Var försiktig så att du inte använder dessa produkter medan du fortfarande röker.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Du kan ge dig motivation genom att tänka på de skäl du ville sluta börja med.

Tips! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och slåss frestelser.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Därefter förlänger tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Skriv en lista med gåvor för att ge dig själv för att nå varje milstolpe. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Det kan bara vara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

Den första veckan är alltid det svåraste när du slutar röka. De första 48 timmarna är när kroppen försöker bli av med all nikotin som den har hållit på. Efter de första två dagarna, förvänta dig att uppleva mestadels psykologiska begär. Medan din erfarenhet sannolikt kommer att vara svårt att arbeta genom att ha denna kunskap bakom dig, kan det göra det lättare att klara.

TIPS! Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag.

Du har tidigare brukade röka som din kryck vid stressfaktorer. Om det är sant måste du upptäcka någon annan avkopplingsmetod när du känner dig stressad. Meditation, yoga och djupa andningstekniker är alla ett bra sätt att hjälpa till att lindra stress och förbli rökfria.

Byt din rökvanor för en träningsvanor. Övning är ett effektivt sätt att tänka på begär och det släpper också känna bra kemikalier som kan lätta på dig när du tränar. Även när du tränar är din kropps metabolism kompenserad vilket kan hjälpa dig att hålla din vikt i kontroll, för när du slutar röka, reagerar din kropp genom att minska saker som din ämnesomsättning.

Skapa en mantra som beskriver varför du slutar. När man längtar efter begär, upprepa dina anledningar för att sluta till dig själv tills intensiviteten i begäret minskar. Detta kommer att ge dig fokus mentalt och fysiskt på dina mål, vilket gör att du inte ger in.

TIPS! Det första steget i något program för att sluta röka är att göra ett åtagande att se det igenom. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess.

Som du kan se behöver du anta ett nytt perspektiv för att verkligen förstå hur du kan sluta röka för livet. Fördelarna med att sluta röka är välkända. Ta det du har lärt dig här och sparka denna vana till kanten. Din kropp, din plånbok och dina nära och kära kommer att tacka dig.Source link