Tekniker som hjälper dig att ge upp rökning


Även de mest bestämda människorna tycker att det är skrämmande att sluta röka. Det kan vara särskilt svårt eftersom det oftast finns något som rökare får från att röka som kan tyckas att det uppfyller ett behov. Ta några insikter från den här artikeln till hjärtat och använd dem för att göra den psykologiska och fysiska pausen från den cigarettvanan.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chanserna att du faktiskt slutar. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är lättast för dig. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

Berätta för dina kära att du vill sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och sluta faktiskt.

Sena nätter

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket betyder att du bättre kan styra de begärna.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Du kommer att få mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

När uppmaningen att röka blir överväldigande, försök använda en fördröjning taktik. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Tips! Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Om du stannar upp sent, kan det öka cigarettbehovet.

För att sluta röka framgångsrikt måste du vara upptagen att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. Den vanligaste orsaken till återfall är att man inte fullt ut förbundit sig att besluta att sluta röka. Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna du vill sluta.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Det kraftfulla rådet ovan visar att du kan möta sluta utan rädsla och öka din chans att lyckas. Med beslutsamhet, engagemang och disciplin kan du sluta röka. Du kan chocka dig själv med vad du kan åstadkomma med rätt inställning.



Source link