Tekniker som hjälper dig att ge upp rökning


Rökning är dålig för din hälsa och för vår familjs hälsa. Det förstör dina lungor och hals, skadar ditt hjärta och orsakar kaos på din mun. Den begagnade röken är också farlig. Det följer således att sluta kan vara ett livräddande beslut. Artikeln ger dig flera tips som kan vara till hjälp när du slutar röka.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din tur kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverk med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom.

Sluta röka så fort du kan. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ånger och sluta röka permanent.

Gör ett gym medlemskap del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Innan du börjar något träningsprogram, bör du först rådfråga din läkare.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruket utan smärta och stress av uttag.

Älskade

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Det kommer inte bara att sluta röka, vilket gör att du är en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina näraas hälsa.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökstopp. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

TIPS! För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet borta från godis , och mot frukt och grönsaker. En förnuftig diet hjälper till att förhindra eventuell viktökning som du annars skulle kunna uppleva.

Håll din motivation för att sluta tänka hela tiden. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Hur som helst måste du ha visuella påminnelser för att hjälpa dig när du upplever frestelser och begär.

Sök support via online support communities och forum. Det finns många webbplatser som hjälper människor att sluta röka. Du kan fråga om tekniker som har fungerat för andra, och dela med dig av din egen erfarenhet. Dessutom kommer de som går igenom samma sak som du är bättre att förstå dina kampar.

Planera framöver hur man hanterar stressiga situationer. När en stressig händelse inträffar brukar rökare brukar bara tända upp en cigarett och röka sin stress borta. Planering i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Har många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

Tips! Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig lätt.

Rökning är inte bara ohälsosam, utan också farligt. Bland de sjukdomar som rökning kan ge är lungsjukdomar, hjärtsjukdomar och emfysem. Du är inte den enda personen som drabbats av din rökvanor; begagnad rök sätter de som finns runt dig i riskzonen för hälsorisker också. Om du tar råd från den här artikeln kan du förhoppningsvis hitta ett sätt att sluta.Source link