Tekniker som hjälper dig att ge upp rökning


En bra andel rökare vill verkligen sluta vana. Rökning har många skadliga effekter, särskilt på dina lungor. Så läs igenom den här artikeln och se vad du kan göra för att verkligen bli av med din rökning vana för gott.

Försök göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Se till att du får en tillräcklig mängd sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Source link