Tekniker som hjälper dig att sluta röka


Många människor har problem med att sluta röka, även om de vet att de påverkar deras hälsa negativt. Om du själv har kämpat för att sluta röka, kan den här artikeln hjälpa till. Försök med alla tips som ringer sanna med dig.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning.

Ta din resa en dag i taget. Att sluta kan vara en lång process. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

När drömen att röka blir överväldigande, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om de 10 minuterna inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

TIPS! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Älskade Ones

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig sluta röka. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

TIPS! Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i ditt arbete för att sluta röka. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning.

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Det betyder att inte bara kommer sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Att ha ett stödsystem är en av de bästa metoderna du kan använda för att sluta. Möjligheten att bli framgångsrik i ditt försök att sluta röka kommer att öka betydligt.

Om ditt hem luktar rök, rengör det noggrant. Shampoo dina mattor och klädsel, tvätta dina väggar och tvätta dina gardiner eller gardiner. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

TIPS! Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen.

Detta råd ger dig en solid grund för att du kan börja eliminera cigaretter från ditt dagliga liv. Du förtjänar ett liv utan kemiskt beroende. Ge dig själv tillåtelse att sluta. Du kommer att belönas dagligen i ökad hälsa och välbefinnande när du slutar röka cigaretter.