Tekniker som hjälper dig att sluta röka


Rökning har allvarliga konsekvenser för dig och ditt liv. Förutom att du tänder dina tänder och ger kläderna en skarp lukt kan det förändra hur du ser ut. Viktigast, det kan påverka din hälsa väldigt. Du kan omvända många negativa hälsoeffekter om du slutar röka. Om du inte vet hur du ska sluta, kan den här informationen komma igång på rätt väg.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. Sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och styra nikotinbehov.

TIPS! Hypnos kan hjälpa sluta röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

Nikotinutbyte

Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närma sig den riktiga tankegången. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

Försök aldrig att sluta röka själv. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, låta dem ge dig den hjälpen. Överväg att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är, hjälper du dig att luta dig mot varandra och slutligen sluta vana.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Secondhand Smoke

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte gillar det lika mycket.

TIPS! En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok, måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana.

Även om tanken på att sluta röka ofta är skrämmande, är fördelarna för din hälsa väl värda ansträngningen. Efter att du läst den här artikeln är du förhoppningsvis mer öppet säker på dina chanser att sluta röka. Välj ett tips idag.Source link