Tidlösa tips som hjälper dig att sluta röka för alltid


Rökning är en dålig vana som kan ha skadliga påverkan på din egen hälsa och hälsan för de människor som lever med dig. Cancer, hjärtsjukdom, emfysem – det här är bara några av de många hälsoproblem som har knutits till rökning. Den andra handen röker orsakar lika mycket hälsorisk som första hand. Det följer således att sluta kan vara ett livräddande beslut. I den här artikeln hittar du många knep om hur du kan sluta röka.

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. De kommer att placera dig i ett hypnotisk undermedvetet tillstånd som gör att de kan fylla ditt sinne med positivitet och motivation. Det kan göra att cigaretter verkar mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

Sluta röka

Sluta röka ett steg i taget. Att sluta röka är en process. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

TIPS! Kan hypnos fungera för dig? Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. När du är placerad i en djup trance, kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser som förblir inbäddade i ditt minne.

Se till att du får en tillräcklig mängd sömn när du håller på att avstå från din rökvanor . Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Fördröjningstaktiken är ett bra verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Tips! För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinbytebehandling ett försök. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den faktiska vanan att röka.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Hitta något annat som kan tänka dig när det händer

Support Group

TIP! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett.

Du ska inte försöka sluta röka ensam. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Bara genom att chatta med andra som går igenom vad du är kommer att hjälpa dig att sluta.

När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa utan också dina nära och kära. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan också hälsan för de människor som bor med dig.

Om ditt sanna mål är att sluta röka, mäster du sedan konsten att sluta. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt datum för att avsluta. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Tips! Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Receptbelagt läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera.

Rökning dödar inte bara rökare, utan även deras nära och kära. Hjärtattacker, emfysem och lungcancer är bland de vanligaste hälsoriskerna som är förknippade med rökning. Förutom risker för din egen hälsa hotar rökning också alla runt dig i form av begagnad rök. Om du följer de riktlinjer som du just har läst bör du ha en lättare tid att sparka din vana.Source link