Tips för att få ditt barn att sluta röka


Att sluta röka vanan är skrämmande även för de människor som har den starkaste viljan att lyckas. Även de som verkligen vill sluta känner fortfarande som att de får något av det. Om du är allvarligt engagerad i målet att sluta röka permanent har följande artikel mycket användbar rådgivning för dig.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta . När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Försök att fördröja din nästa cigarett. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Tips! Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa upp långsiktiga mål.

Gör en studie av vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Kom ihåg varför du vill sluta och påminna dig ofta.

Tips! För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Detta kommer att hjälpa dig på vägen för att sluta röka.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv syn också vara mycket kraftfull.

Om du är en inomhusrökare, var noga med att städa ditt hem grundligt när du slutar röka. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

TIPS! När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körspelllista.

Få stöd via onlinebaserade forum och supportgemenskaper. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp att jämföra dina tekniker för att sluta med andra människor. Dessutom kan personer som försöker sluta med dig förstå de kampar som följer med detta uppdrag.

Känn dig inte besegrad om du inte lyckas med ditt första försök att sluta. Även de bästa ansträngningarna och de bästa människorna misslyckas ibland. Allt du behöver göra är att identifiera den del där din plan slutade fungera, lappa det här "hålet" och försök igen. Du kan bara lyckas nästa gång.

Gör lite motion när du känner för att röka. En träningssession utlöser frisättning av humörhöjande endorfiner och ger också en nödvändig distraktion från att tänka på att röka. Övning kan också bidra till att undvika eventuell viktökning som orsakas av de förändringar som nikotinuttaget kan göra för din ämnesomsättning.

TIPS! Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kan få på egen hand.

Färskvaror, frön och nötter bör vara lättillgängliga när du slutar cigaretter. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper människor att sluta av många skäl. Om du till exempel har munnen och händerna att ständigt göra någonting kan du ersätta beteendemöjligheterna för rökning. Om du gör det regelbundet kommer det att bidra till att minska viktökning. Du kan också uppleva mindre abstinenssymptom om du äter dessa livsmedel på grund av vitaminerna, mineralerna och andra näringsämnen som de innehåller.

Sammanfattningsvis finns det ingen anledning att vara rädd för att stryka tobak från ditt liv. Genom att prova ovanstående tips med positivitet och uthållighet, kan du verkligen sparka den här otäcka vanan. Vad du kan göra när det är motiverat kan chocka dig.Source link