Tips för att få ditt barn att sluta röka


Det kan vara en utmaning att sluta röka, oavsett hur mycket viljan du har. Även om du är motiverad att sluta får du fysiska och psykologiska belöningar för rökning, och det kan vara svårt att ge upp. Om du hoppas kunna kasta dina cigaretter permanent, kommer rådet i den här artikeln att komma igång.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

TIPS! När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Avsluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Dessutom kan din läkare ordinera dig en medicin för att sluta om han eller hon tror att du behöver.

Sluta röka

TIPS! Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Förskjuta rökstoppet i tio minuter, upptag då din tid klokt.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De är ditt stödsystem, och är där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas är ökat, och dina mål är uppnåelige.

Hitta support genom att gå med på forum eller samhällen för dem som försöker sluta. En snabb sökning kommer att visa upp ett överväldigande antal webbplatser för personer som vill sluta röka. Lär dig vilka tillvägagångssätt som har fungerat bra för andra. Det kan hjälpa till att modellera din egen efter dessa metoder. Dessutom kommer de som går igenom samma sak du bättre att förstå dina kampar.

Titta på att sluta som något du tjänar, snarare än något du offrar. Du kommer att kunna sluta röka tidigare och förbli rökfri om du tycker positivt om att sluta. Tänk på hur fördelaktigt det kommer att vara för din hälsa och livskvalitet, och att det finns mycket fler skäl att sluta än att fortsätta röka. Detta kommer att hålla dig motiverad och ge dig sanna skäl att sluta nu.

TIPS! Bekräfta din beslutsamhet att inte ge in genom att skapa en solid backup plan för när cravingsna sparar eller trycket lägger till. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga begär.

Nu har du lärt dig att sluta röka är inte en omöjlig uppgift. Det är möjligt att sluta med förtroende och beslutsamhet. Börja din strävan genom att använda de tips som anges ovan i din dagliga rutin idag. Du kommer bli förvånad över ett år när du ser hur framgångsrik du har varit!