Tips och tricks för att hjälpa dig att sluta röka


Nästan alla som röker vet att det dödar, men misslyckas med att sluta om och om igen. Rökningstoppning är mycket lättare sagt än genomförd. Men en person som är verkligen engagerad kommer i slutändan att lyckas. Denna artikel är avsedd för personer som verkligen vill sluta.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Om du fortsätter och röker, kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

TIPS! Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Att skapa en lista utifrån dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att ge upp nikotin är en långsam process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Bara fokusera på idag, när du avslutar nu kommer du att hjälpa dig i framtiden.

Låt din familj och vänner komma in i hemligheten att du vill sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Det kan vara det extra trycket som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökning.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. För att få det bästa resultatet är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Tips! Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och att undvika dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefon än vad du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

Nikotinersättningsprodukter

Nikotinersättningsprodukter är ett utmärkt verktyg för att sluta röka. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Cravings kan ibland verka överväldigande. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Rökare som använder nikotingummi, fläckar eller pastiller som ett hjälpmedel för att försöka sluta dubbla chanserna för att lyckas. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

TIPS! Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas.

Undvik att du associerar med att röka när du försöker sluta. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Han kan också ordinera mediciner för att hjälpa till att behandla ångest och stress, ta itu med begär eller andra hälsoproblem som uppträder när du slutar.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Om du vet att du kommer att ha lite ledig tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

TIPS! För att förhindra att du tar in dina nikotinuttagningssymtom, upptäck hälsosamma metoder att hantera denna stress. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, hämtar en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning.

Sök support online. Det finns många platser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp eller till och med katartiskt att dela upp med frustrationer och framgångar med andra som förstår din kamp. De som redan har slutat kan bäst förstå och stödja den resa du har åtagit.

Tänk på hur du ska hantera stress i ditt liv i förväg. Många rökare har vana att lysa upp som svar på stress. Du är mindre benägna att ge dig denna frestelse om du lägger en plan för att hantera stress. Har många idéer, om din ursprungliga idé inte hjälper.

Skapa en mantra som består av dina stora motiv att sluta röka. När du känner din beslutsamhet falter, recitera orsakerna tills du erövrar begäret. Detta kan hjälpa dig att fokusera på din motivation att sluta när begär är stark.

TIPS! Sluta röka nu, inte bara för dig själv, utan för alla kära som du har. Långt från att vara ofarlig, kan man använda andrahandsrök för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd.

Om du funderar på att sparka din cigarettvanor, skapa en detaljerad lista över saker som motiverar dig att hålla fast vid det. Sätt listan någonstans, du kan alltid se den för att påminna dig om orsakerna till att du måste förbli stark. Titta på det när du känner att du ska tända upp igen.

I den här artikeln har du lärt dig att du med rätt motivation kan sluta röka. Nyckeln är återstående bestämd och håller sig till de planer du själv gör. Om du kan göra detta och genomföra de tips som finns här, borde du kunna sluta röka permanent på kort tid.Source link