Tips och tricks för att hjälpa dig att sluta röka


Så många rökare vill stoppa sin skadliga vana. Rökning är katastrofalt för din hälsa och kan orsaka allvarliga, långvariga skador på dina lungor och andra organ. Läs följande råd för att ta reda på vad som kan göras för att sluta röka för alltid.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Alla använder olika metoder för att göra saker. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Det här är lätt att bestämma genom att skriva en egen lista.

Tips! Sluta röka gradvis. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Ta en dag i taget när du slutar röka. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du sätta upp långsiktiga mål.

Börja träna

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp mot ansträngande aktivitet. Gå alltid till din läkare innan du börjar träna.

TIPS! Ta varje dag en åt gången. Avsluta kan vara en lång process.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Att sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och kontrollera nikotinbehov.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Det är möjligt för dig att behålla en hög grad av engagemang genom att beakta orsakerna till att du vill sluta.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en hel.

Tips! Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Om ditt sanna mål är att sluta röka, behärskar du konsten att sluta. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. Ställ in ditt mål för en dag, och arbeta sedan nästa dag när du kommer dit. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Fortsätt bara sluta för en dag i taget. Dessa dagar kommer snart att bli veckor och sedan till månader. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

Denna artikel ska ge dig ett bättre perspektiv på hur man slutar röka. När du slutar, kom ihåg alla de människor som älskar dig och vill att du ska leva ett långt och hälsosamt liv. Ta de tips som du har läst här och sätt dig på en väg att vara fri från nikotin.Source link