Tips och tricks för att hjälpa dig att sluta röka


Det kan vara en utmaning att sluta röka, oavsett hur mycket viljestyrka du har. Även om du verkligen vill sluta, kan någonting alltid rita dig om du inte är redo. Om du äntligen vill sparka vanan för bra, läs vidare för tips och förslag som kommer att göra allt för dig.

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så metoderna för nikotinbyte kan hjälpa dig att skämma bort dig själv. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta göra det lättare.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en betydande skillnad under året.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Nikotinutbyteterapi

TIPS! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone av det tills senare. Berätta själv att du behöver ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker.

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Få hjälp av andra. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

Att byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Tips! Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär.

Berätta för alla du vet de stora nyheterna – du slutar! De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Ett stödsystem kan vara oerhört värdefullt. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med att sluta röka mål.

Som du förstår, behöver stoppa röka inte vara en mardröm. Om du är övertygad om dina förmågor för att övervinna vanan och är fast besluten att flytta avdelningen, kommer du till slut att lyckas. Din styrka och förmåga kan till och med överraska dig.Source link