Tips och tricks för att hjälpa dig att sluta röka


Såsom är välkänt i vetenskapsverdenen är nikotin i tobak en mycket beroendeframkallande substans. Att försöka hålla sig borta från cigaretter kan därför vara mycket svårt för en rökare. Att veta vad som krävs för att slutföra med framgång kommer att hjälpa dig att ta över abstinenssymptomen, så läs vidare för att hitta tips som kan hjälpa dig att lyckas.

10 minuter

Tips! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

Om du vill uppmana dig att tända, försök använda en fördröjning taktik. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden, kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

Du kanske vill tänka på att försöka använda nikotinbyten. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du röker, eftersom det kan vara förödande effekter.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

När du slutar röka, undvik alla triggare som är kopplade till din vana. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Hitta något annat som kan tänka dig av saker när det händer

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. När du har stillestånd, distrahera dig med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Det är svårt att sluta röka eftersom nikotin i cigaretter är väldigt beroendeframkallande. Att ge upp cigaretter kan tyckas nästan omöjligt, både fysiskt och mentalt. Ge dig själv en nödvändig ökning av förtroendet genom att använda teknikerna här. Kombinera detta råd med ditt eget engagemang och ansträngning, och du kommer snart att kunna sluta.Source link