Tips och tricks för att hjälpa dig att sluta röka


Rökning kan verkligen påverka kvaliteten på ditt liv. Förutom att du tänder dina tänder och ger kläderna en skarp lukt kan det förändra hur du ser ut. Viktigast kan det få negativa effekter på din hälsa. Du kan vända många av de illamående effekterna av tobaksmissbruk, genom att sluta röka för gott. Om du inte är säker på hur du slutar läser du om lite råd om hur det blir lättare.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas.

Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp att sluta röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. Hypnotisten kan sätta dig i djupt trance och ge dig positiva affirmationer som håller dig inbäddad i ditt sinne. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var tidigare, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

övningsrutin

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

TIPS! Skynda inte till att sluta. Ta det dag för dag.

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

Försök aldrig att sluta röka själv. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Förstärka din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när begäret sparkar in eller trycket lägger till. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

TIPS! Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

Älskade Ones

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Det betyder att inte bara kommer sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

Tänk alltid på din motivation. Det kan innebära att du placerar motiverande anteckningar på kontorsmuren eller donerar ett armband för att indikera dina avsikter. Hur som helst kan du hitta den här visuella påminnelsen som är praktisk i ansiktet av frestelse och begär senare.

TIPS! Belöna dig själv för att passera milstolpar på din resa. Till exempel, om du går en hel vecka utan rök, gå till en film.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett, och sedan undvika dem. Om du hade morgonkaffe och en cigarett eller gick till happy hour och rökt, ändra din rutin. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa begäret.

Att sluta röka är inte lätt, men det är värt det när det gäller effekterna på din hälsa, utseende och det sociala livet. Nu när du har läst tipsen från den här artikeln, förhoppningsvis känner du dig mer säker på att du slutar sluta röka vanan. Välj några och börja idag!Source link