Tips och tricks för att sluta röka för gott


Din familj tycker att det vore i ditt intresse att sluta röka. Det är också något som din läkare rekommenderar. Alla, även försäkringsbolag, vill hjälpa människor att sparka den dödliga vanan eftersom inget gott kan komma ifrån det. Så, varför har du inte slutat än? Gör det här och följ den här artikelns råd om att sluta vana och gå vidare.

Var lätt när du slutar röka. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Det handlar om en 95% chans att det här kommer att misslyckas för dig. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Det svåraste steget är de första dagarna och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

TIPS! Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Stay Committed

Innan du börjar sluta röka, kunna förbli engagerad att sluta för gott. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna som du vill sluta.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

TIPS! Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när begäret för en cigarett verkar överväldigande. Med fördröjning taktiken, berättar du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat.

Minska antalet cigaretter som du röker. Detta är ett bra sätt att lätta in i tanken att sluta helt och hållet. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Som du kan se finns det ett antal strategier som kan hjälpa dig med dina chanser att framgångsrikt bli en icke-rökare. Inte bara kommer sluta förlänga din livslängd och göra dig friskare, men du kommer att känna dig lyckligare. Tacka din familj genom att använda de pengar du sparar för att göra något speciellt för dem. De stödde dig genom dina försök, så de förtjänar det!