Tips och tricks för att sluta röka för gott


Att sluta röka kan vara extremt svårt. Vidare finns det ingen enda strategi som garanteras att fungera för alla. Att göra lite forskning och hitta en lista med idéer som kan hjälpa dig att sluta är viktig för att du ska sluta för gott. Följande tips kan hjälpa dig att sluta överraskande enkelt.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Du kan hitta en stödgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Sluta röka ett steg i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång och gå. Kontrollera med din läkare innan du börjar med några omfattande träningsrutiner.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som dig.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp begär när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Dessutom kan din läkare ordinera dig en medicin för att sluta om han eller hon tror att du behöver.

TIPS! Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Försök säga dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att du har druckit ett stort glas vatten.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, och samma metod fungerar inte för alla. Men det betyder inte att det är omöjligt att sluta. Du kan bli framgångsrik genom att använda några av tipsen från artikeln ovan om du också har lite stöd och motivation. Prova dem och du kan bli glatt överraskad.Source link