Tips och tricks för att sluta röka för gott


Nästan alla som röker inser att de borde sluta. Det är tveksamt att du kommer att ha träffat en medrökare som faktiskt tror att det finns hälsofördelar med cigaretter. En ex-rökare vet vad hårt arbete det är att sluta, medan en icke-rökare inte har någon aning. Rådgivning här är från experter – dina kamrater som har slutat framgångsrikt – så läs vidare för bra tips som hjälper dig att sluta.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Det svåraste steget är de första dagarna, och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller gemenskapskollegium.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper dig att hålla dig mentalt inriktad, vilket betyder att du bättre kan styra de begärna.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du slutat. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

TIPS! Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Ta en dag i taget när du slutar röka.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggare som gör att du vill ha en cigarett. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. När du möter framtida milstolpar kan du önska att antingen öka dina belöningar eller helt enkelt fasa ut dem.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om. Välj det nästaste varumärket du känner. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas är ökat, och dina mål är uppnåliga.

Rengör ditt hem från topp till botten när du slutar röka. Rengör dina mattor, möbler och draperier. Du kan till och med överväga att lägga på ett nytt lager färg på väggarna. På så sätt kommer ditt fräscha lukthus inte påminna dig om att röka.

Planera strategiskt för dig själv i förväg om du uppfyller vissa mål. Skriv ner en lista över belöningar du tillåter dig själv när du har slutat röka för en dag, en vecka och en månad. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Det kommer att ge en liten ökning till din lösning när du börjar försvaga.

TIPS! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att märka att det värsta av begäret är borta.

Folk som inte röker kommer aldrig att förstå varför du fortsätter att röka, oavsett dess farliga effekter. De förstår inte varför vanan är så fruktansvärt svår att sluta. När du slutar är det svårt, det är möjligt genom kunskap och beslutsamhet. Kunskapen som delas ovan är från ex-rökare som du strävar efter att vara. Låt deras framgångsrika kamp hjälpa dig att lyckas i dina egna ansträngningar att sluta.Source link