Tips och tricks för att sluta röka för gott


Många människor vill sluta röka, men de tror att det kommer att bli för svårt, eller att de saknar viljestyrka som krävs för att sluta röka helt. Följande gratis råd kan hjälpa dig att göra en realistisk men effektiv plan för att ge upp nikotin för gott.

Du kan hitta en stödgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan mötas i en kyrka, ett communitycenter eller en skola efter timmar.

TIPS! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet som lämnas av cigaretter. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Gå en lång promenad varje dag eller spela en sport.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och sluta faktiskt.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Tala med din läkare innan du börjar träna rutin.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

TIPS! Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväga hjälpa processen med att försöka ersätta nikotinplåster eller tuggummi. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, behåll nivån av nikotin i ditt system stadigt när du arbetar med att inte röka.

När du känner en överväldigande rök att röka, använd fördröjning taktiken. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Se till att du äter bra. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att du har slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare inställning.

Nikotiners ersättningsterapi

TIPS! Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka . Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film.

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Att sluta röka kan vara den största utmaningen i ditt liv. Det behöver emellertid inte vara ouppnåeligt. Du behöver lägga in tiden, ha tålamod och utöva lite viljestyrka. Rätt information och stöd kan göra det mycket lättare att sluta. Använd de förslag som skisseras ovan, och att vara rökfri kunde ligga precis runt hörnet för dig.Source link