Tips och tricks för att sluta röka för gott


Rökning kan få stor inverkan på livskvaliteten. Det påverkar ditt utseende, från gula tänder och skrynklig hud till en gammal rök lukt i ditt hår och kläder. Rökning är mest skadlig för din hälsa. Genom att stoppa kan du ångra all den skada som rökning har gjort. Gör inte hur du börjar sluta? Kolla in tipsen nedan.

Ta bara varje dag som det kommer. Vägen till stopp är bara en process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka och också orsakerna till att du motstår sluta. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att skapa en personlig, avslutad rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Skapa din egen lista gör det här.

10 minuter

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.Source link