Tips och tricks för att sluta röka för gott


Många rökare önskar att de kunde sluta. Problemet är att sluta är ingen promenad i parken. Många försök, men ständigt komma tillbaka till vanan, för det är så starkt beroende och slutar är skrämmande. Om du vill lära dig vad som krävs för att sluta för gott, då är den här artikeln för dig.

Sluta röka ett steg i taget. Att ge upp nikotin är en långsam process. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

TIPS! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det kan hjälpa till att skapa nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Detta kan vara den lilla knuff du behöver för att hålla dig på rak och smal.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Att skapa den här personliga listan gör just det.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, försök några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp begär när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

TIPS! Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Ta tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt.

Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

Se till att berätta för din familj och dina vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Studier har visat att användandet av ett familjestödssystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Ett sådant system kan i hög grad öka dina chanser att lyckas.

TIPS! Vila är viktigt när du slutar röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka begäret efter en cigarett.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Detta kan innebära att du håller ett inspirerande citat eller bild på jobbet eller i din plånbok för att komma ihåg varför du slutar. Men du bestämmer dig för att göra detta, det kommer att bidra till att hålla en visuell påminnelse om ditt engagemang att sluta, motivera dig i gripen av frestelsen.

Psykologiskt träna dig själv för att hantera alla typer av stressiga situationer som kan uppstå. När de står inför stress, tänds många rökare som på autopilot. Om du har en plan för vad du ska göra istället, är du mer sannolikt att undvika att röka. Har flera idéer du kan använda om den första inte hjälper till.

I stället för att röka, träna. Övning är ett effektivt sätt att tänka på begär och det släpper också känna bra kemikalier som kan lätta på dig när du tränar. Övning kan också bidra till att undvika eventuell viktökning som orsakas av de förändringar som nikotinavtagningen kan göra för din ämnesomsättning.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta kan hjälpa till att förhindra viktökning.

Efter att ha läst den här artikeln, vet du i ditt hjärta att sluta är möjligt. Det är viktigt att behålla din beslutsamhet och följa dina planer på brevet. Genom att göra detta och dra fördel av de tips du har lärt dig här kommer du att kunna slutligen sparka din rökning vana.