Tips och tricks för att sluta röka för gott


Rökning tobak är notoriskt farligt för både rökare och deras nära och kära. Du kan få lungcancer, hjärtattacker, emfysem och många andra tillstånd. Second hand rök är också lika farlig. Det är därför viktigt att du slutar röka. Informationen i den här artikeln ger dig många tips som hjälper dig att avsluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Om du vill ha slut på att röka, bör du överväga att prova hypnos. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser. När du klämmer ut ur den djupa transen kan du konstatera att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket ger dem lättare.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig sluta röka. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

Secondhand Smoke

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Det betyder att inte bara kommer sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och stress av uttag.

Rengör ditt hem, din bil och din garderob för att bli av med lukten av rök. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och du kommer inte att påminnas om önskan att röka varje gång du går genom din dörr.

Rökning är en vana som dödar. Hjärtattacker, emfysem och lungcancer är bland de vanligaste hälsoriskerna som är förknippade med rökning. Inandning av andras rök är också riskabelt, och rökning utgör ett hot mot någon nära dig. Det hoppas att de råd du har läst hjälper till att skapa en grund för att sluta.Source link