Tips och tricks för att sluta röka för gott


Ganska mycket alla förstår riskerna för en persons hälsa som röker, men även med dessa faror kan det vara extremt svårt att stoppa denna vana. Om du är seriös om att sluta, behöver du förmodligen lite inspiration och instruktioner. Råd i denna artikel hjälper dig att sluta röka.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla för och nackdelar som slutar kommer att föra dig. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

Var lätt när du slutar röka. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

Var lätt när du slutar röka. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Att använda dessa hjälpmedel kommer att göra dina ansträngningar för att sparka vanan mycket enklare än det kommer att bli utan dem.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Gör ett gym medlemskap del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Hälsosam mat

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Ofta misslyckas det med att sluta röka, eftersom de inte motiveras korrekt eller inte har en reservplan när de begärs. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, försök några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Som du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Så småningom, när rökning är borttagen från ditt sinne, få en stor behandling.

När du slutar röka behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. När du har lite ledig tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel att läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Älskade Ones

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Rök inte en större mängd om du har valt att köpa lätta cigaretter. Detta kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Kick rökning vana för dina älskade hälsa. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Inte bara blir du friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Båda som begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. För att öka din chans att lyckas utveckla ett supportsystem.

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när man slutar röka. Identifiera alla sätt på vilka ditt liv kommer att dra nytta av att vara en icke-rökare. Tänk på hur ditt andetag ska luktas bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Även om man vet att de negativa aspekterna av rökning kan skrämma några människor till att sluta, kan man också tänka sig positiva förändringar.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Det kan innebära att du placerar motiverande anteckningar på kontorsmuren eller donerar ett armband för att indikera dina avsikter. Du kan också köpa dig en bit smycken för att bära som en visuell påminnelse om ditt engagemang för att sluta röka.

Planera för hur du hanterar stressiga händelser som kan uppstå. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Genom att ha en plan på plats, kommer du att kunna undvika uppmaningen att röka.

De första dagarna blir det svåraste. Under de första två dagarna efter att du slutat röka, kommer din kropp att kasta all nikotin du har konsumerat. Efter det att de fysiska begären har gått, kommer du mest att hantera den psykologiska missbruk. Det är lika svårt att slåss, men det finns många tekniker som hjälper dig att uppnå framgång.

Hitta support via olika onlinefora och samhällen. Det finns många webbplatser som ägnas åt att stödja dem som vill sluta röka. Det kan hjälpa dig att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

Rökning kan ha tidigare gett dig en form av stressavlastning. Om så är fallet, är det dags att hitta ett annat sätt att avspänna! Yoga eller meditation är kända för att lindra stress och är så mycket hälsosammare än att röka.

Att eliminera en rökvanor helt kan ofta vara en svår uppgift, men med lite råd kan den uppgiften bli lite lättare. Om du följer denna artikels råd kan du sluta röka på ett rimligt sätt. Fortsätt läsa för idéer som hjälper dig att sluta och aldrig se tillbaka.Source link