Tips om hur man handlar om att ge upp rökning


Bara bra saker kommer att komma av din vilja att sluta röka. De kraftfulla förslagen i artikeln nedan kan vara den information du behöver för att förstärka ditt beslut med åtgärder för att göra det till en verklighet. Granska dessa tips och sätt dem i praktiken för att ge dig själv den ökning du behöver göra dig till en permanent icke-rökare.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

10 minuter

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Du kommer att känna att du inte vill släppa dem genom att röka igen och hjälpa dig att hålla dig motiverad.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

Samla stöd från alla som du älskar. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Avsluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

Nikotinutbyteterapi

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Du vet många fördelar som härrör från att sluta röka. Ibland hjälper det dig inte att vara motiverad för att sluta röka. Om det händer, använd de tips du just läst för att hjälpa dig att stanna på rätt spår. Använd dessa riktlinjer när du har ett begär eller när du inte känner dig motiverad. Innan länge leder du ett gott och hälsosamt rökfritt liv.Source link