Tips om hur man hanterar att ge upp rökning


Det är vetenskapligt bevisat att cigaretter innehåller nikotin och att nikotin är beroendeframkallande. Tyvärr betyder det att det är så svårare att ge upp vanan att röka. Se till att du vet hur du når ditt mål innan du slutar.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Detta kommer att ta med dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

Tips! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Ta bara varje dag som det kommer. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag i taget.

Sluta röka

När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Skapa din egen personliga plan för att sluta.

TIPS! När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Att informera de älskade dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa.

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

Älskade

TIPS! Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Varna dem också att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan vara till nytta eftersom det inte är lätt att sluta.

Det finns underbara tillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi som hjälper dig att sluta röka om du behöver lite hjälp. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, behåll nivån av nikotin i systemet stabilt när du arbetar med att inte röka. De kan förhindra några av de obekvämma fysiska symptomen som är förknippade med att röka.

Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Kraven kan vara överväldigande. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

TIPS! Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. För många människor, om du är sent, kommer det att få dig att röka.

Fira varje milstolpe på väg för att sluta, välj små belöningar du tycker om. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Secondhand Smoke

Sluta röka inte bara för din hälsa utan också för hälsan hos alla runt omkring dig. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

TIPS! När du vill bli rädd för att röka blir överväldigande, försök använda en fördröjning taktik. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Tänk positivt på hur ditt liv ska bli så mycket bättre när du slutar röka. Tänk på att dina tänder kommer att bli ljusare och renare, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

Du måste hitta sätt att få din motivation i sikte hela tiden. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Oavsett vilken metod du väljer kan denna typ av visuell påminnelse hjälpa dig att avvärja begär och frestelser.

Försök hitta en supportgrupp online, det finns många forum tillgängliga. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Du kan hitta externt stöd som är fördelaktigt för dina ansträngningar. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

TIPS! Få stöd av dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp.

Planera i förväg hur du ska reagera på stress utan att vända dig till cigaretter. De flesta som röker kommer att tända när de är stressade. Därför är det viktigt att du utvecklar en strategi för vad man ska göra när stress uppstår. Har många idéer, om din ursprungliga idé inte hjälper.

Att sluta röka är så svårt, delvis på grund av narkotiska beroendeframkallande egenskaper. Nikotinuttag kommer att ta en stor vägtull på din kropp och sinne. Gör det enklare för dig själv genom att följa de råd som finns i den här artikeln. Genom att kombinera din viljestyrka och denna information kommer du med säkerhet att säga "Jag är en ex-rökare" i den inte så avlägsna framtiden.Source link