Tips om hur man hanterar att ge upp rökning


Varje rökare vet att de borde sluta. Har du någonsin haft en annan rökare frågar du om ett ljus och sedan noterar hur lyckligt de handlade om de vitaminer som de fick från sin cigarett? Folk som aldrig rökt förstår inte hur svårt det blir att sluta, bara ex-rökare gör. Rådgivning här är från experter – dina kamrater som har lyckats sluta – så läs vidare för bra tips som hjälper dig att sluta.

När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Förfråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Tips! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plus och minuser om att stoppa. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar.

Se till att du tar processen en dag då. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag i taget.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Dessutom ökar träningen stress och ångest. Om du inte tränar regelbundet, kan du börja långsamt genom att gå regelbundet. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Att sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och kontrollera nikotinbehov.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Sluta röka

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under den här processen.

TIPS! Om du vill att röket smälter din lösning, försök åtminstone att släcka det som så länge som möjligt. Fynda med dig själv, berätta för dig själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Kick röksvanen för dina älskade hälsa. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad vilja också. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Sluta röka

Att ha en positiv attityd och mycket motivation kan direkt påverka hur lätt det är för dig att sluta röka. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du slutat röka. Tänk på att dina tänder kommer att bli ljusare och renare, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringarna som följer av att sluta, för att inte skrämma bort människor.

TIPS! Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Ta tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

Nonsmokers har svårt att förstå hur rökare kan fortsätta röka, även när de vet hur ohälsosamt det är. De kan inte förstå hur svårt att sluta kan vara. Några personer som har slutat har dock delat sitt råd i den här artikeln. Detta råd kan tillämpas på din unika situation för att hjälpa dig att få frihet från ditt kemiska beroende.Source link