Tips om hur man hanterar att ge upp rökning


Den som älskar dig skulle vara glad om du bestämde dig för att sluta röka. Din läkare uppmanar dig förmodligen också. Ditt hem-, bil-, livs- och sjukförsäkringspremie kommer alla att minska om du väljer att sluta. Vad hindrar dig? Tiden är nu, så fortsätt läsa för att hitta strategier om hur du slutar röka och aldrig se tillbaka.

Sluta röka

TIPS! När du har fattat beslutet att rökning inte längre är För dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. När du är om människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och emotionella utmaningar som är förknippade med att sluta.

Sluta röka så enkelt som möjligt. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Att använda dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscenter eller gemenskapskollegier.

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. Hypnotisten kommer att försörja dig med positiv förstärkning medan du är i djup trance. När transen är trasig kan du konstatera att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör dig ännu närmare ditt mål att sluta.

TIPS! När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från triggarna som får dig att känna dig som en cigarett. Du kan associera rökning med körning eller läsning.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du känner dig mer bekväm kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Nikotinutbyteterapi

Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Medan du slutar röka, ge dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig med en ny skjorta eller en filmbiljett.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Han kan också ordinera dig medicin för att hjälpa till att behandla ångest och stress, ta itu med begär eller andra hälsoproblem som uppträder när du slutar.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av biverkningen av stress . Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Tänk dig att ha andetag som inte luktar, eller hur glittrande dina tänder kan vara, och hur fräscha och rena dina omgivningar blir. Om biverkningarna av rökning inte räcker till för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

TIPS! Om du slutar röka förbättrar du inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos de nära till dig. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer.

Nu är du väl rustad med den information du behöver för att sparka vanan för gott. Att avsluta kommer att göra dig friskare, lyckligare och förlänga ditt liv med många år. När du kommer över det värsta av att sluta och kan se ljuset, gå fira! Du förtjänar det!Source link