Tips om hur man hanterar att ge upp rökning


Att sluta röka verkar som en omöjlig uppgift för de flesta, och byggandet av viljan att göra det kan vara skrämmande. Tips och tekniker från följande artikel hjälper dig att ta det viktiga första steget till ett rökfritt liv.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscentra eller samhällskollegor.

Tips! Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

Kan hypnos fungera för dig? Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Hypnotisten kommer att inducera en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att inlämna sig i ditt sinne. När transen är trasig kan du upptäcka att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör dig ännu närmare ditt mål att sluta.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Du måste göra vad som fungerar för dig. Gör en lista för dig själv.

Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försöket och försök att sluta. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Ersättningsbehandling

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använd en nikotinbytesbehandling för att hjälpa till med att sluta. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Var försiktig så att du inte använder dessa produkter medan du fortfarande röker.

Undvik att dina utlösare slutar röka med mer framgång. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Tips! För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Om din läkare anser att det är lämpligt kan de ordinera dig medicinering med att sluta.

Försök inte sluta ensam. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Överväg att gå med i en supportgrupp. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

TIP! När du känner en överväldigande rök att röka, använd fördröjning taktiken. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått.

Planera framåt så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. De flesta som röker kommer att tända när de är stressade. Därför är det viktigt att du utvecklar en strategi för vad man ska göra när stress uppstår. Att ha flera planer på plats är perfekt, om en plan inte fungerar.

Byt ut en hälsosam vana som träning för din rökning. Ditt humör ges positivt genom de endorfiner som släppts ut i kroppen efter träning, vilket gör fysisk aktivitet till ett effektivt sätt att tänka på att röka när du vill röka. Du bör också träna för att motverka vissa biverkningar av att sluta, såsom viktökning.

Att försöka sluta röka kan vara en mycket svår uppgift. Du kan göra det, men! Det tar tid, tålamod och viljestyrka. Det kan aldrig skadas för att ha bra information att arbeta med. Med hjälp av tipsen från den här artikeln kan du vara rökfri på nolltid.Source link