Tips om hur man hanterar att ge upp rökning


Du kommer normalt att höra människor klagar på att det är svårt att sluta röka, men ofta använder människor inte rätt strategier att sluta. Ju mer informerade du handlar om att sluta röka, desto lättare blir det att faktiskt sluta. Dessa tips kan hjälpa alla att sluta röka.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

TIPS! Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först att försäkra dig. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Fördröjning kan bidra till att minska den mängd du röker, vilket kan göra en stor skillnad under året.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan kontrollera begär.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Din läkare kommer också att kunna skriva ett recept för medicinering för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

Försök inte sluta ensam. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

Att byta cigarettband du röker kan hjälpa dig att sluta. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta är ett utmärkt verktyg för att börja din resa att sluta.

Sluta röka

För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla en ny taktik som så småningom gör det möjligt för dig att sluta helt.

Du bör nu inse hur viktigt det är för dig att lära dig så mycket om att sluta röka som du eventuellt kan. När du har bestämt vilka tekniker som fungerar för dig och vilka som inte gör det, blir sluta röka betydligt lättare. Om du tillämpar de användbara råd som nämnts tidigare borde du vara bra på väg att sluta.Source link