Tips om hur man hanterar att ge upp rökning


Det kan vara en utmaning att sluta röka, oavsett hur mycket viljestyrka du har. Det kan vara väldigt svårt att motstå dessa begär för en cigarett, oavsett hur mycket du vill sluta. Rådgivningen i den här artikeln hjälper dig att slutligen sparka vanan för gott.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

TIPS! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försätta den här åtgärden. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

Notera alla metoder som du planerar att använda för att sluta röka. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Varje person uppnår sina mål olika. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

10 minuter

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan ibland verka överväldigande. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Tips! När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Genom att berätta för dig själv om att vänta i 10 minuter, kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? När du har lite ledig tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Sluta röka

Sammanfattningsvis är det inte omöjligt eller skrämmande att sluta röka. Genom att använda råd från denna artikel och hålla sig fokuserad, är det möjligt att effektivt sluta röka. Du kan bara överraska dig själv med vad du kan när du verkligen tänker på det!Source link