Tips om hur man hanterar att ge upp rökning


Röktobak är notoriskt farligt för både rökare och deras nära och kära. Rökning orsakar allvarliga hälsoproblem som cancer, emfysem och hjärtattacker. Dessutom har andning av andrahandsrök samma farliga potentiella konsekvenser. Det här är bara några skäl att sluta är så mycket viktigt. Denna artikel kommer att visa dig några användbara råd som hjälper dig att sluta röka.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta röka är en lång process. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Fokusera på att komma igenom den här dagen. Från tid till gång påminner du också om att om du kan komma igenom idag kommer det att bli mycket lättare att komma igenom i morgon.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Tvinga dig att slutföra en annan chore innan du kan få en cigarett.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan styra önskningar bättre.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

TIPS! Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt inställning eller de gav upp för lätt. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla anledningar som du ville sluta i första hand.

Belöna dig själv för att gå över milstolpar på din resa. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri, och tänka inte ens om det längre.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av biverkningen av påfrestning. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. När du har lite ledigt tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

TIPS! Om du är överväldigad av trang att röka, försök använda fördröjning taktik. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gå.

Låt din familj och vänner vet att du slutar röka. De kommer att vara där för dig, och de kan vara en stor kraft för att påminna dig varför du slutar röka. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Detta kommer att öka dina chanser att slutligen vara rökfria för livet.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Detta kommer att göra ditt hem lukt rent och frånvaron av lukten av cigaretterna hjälper dig att undvika att bli påminnad om vanan som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

Under stressiga tider kan rökning ha varit din krycka . Om du har gjort det, måste du leta efter olika tekniker på hur du slappnar av när du är stressad. Tänk på yoga, meditation eller ens njuter av en promenad utomhus. Någon av dessa aktiviteter kan hjälpa dig att slappna av, lätta din kropp och sinne bort från att känna dig stressad.

TIPS! Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna viktiga tid.

Träning kan hjälpa till att ersätta din rökning vana. Träning ger en hälsosam, naturlig hög som är mycket effektiv för att bekämpa nikotinbehov. Dessutom kommer aktiviteten att göra dig mindre sannolikt att gå upp i vikt när du slutar röka.

Se till att du äter gott om frukt och grönsaker, såväl som nötter och frön när du håller på med att sluta röka. Att äta en hälsosam, balanserad kost av naturliga livsmedel kan hjälpa många orsaker. Till att börja med ger det dig ett sätt att ockupera din mun och dina händer så att du inte missar de rörelser som är inblandade i att röka så mycket. En frekvent förbrukning av dessa friska varor minimerar också potentiell viktökning. Vitaminerna och andra näringsämnen kan också förbättra hur du känner dig när du går igenom uttag.

När det är dags att sluta röka, gör en lista över de motiverande faktorerna till varför du vill sluta. När du börjar kämpa, dra ut din lista, och det kan ge dig den motivation du behöver för att fortsätta.

Tips! Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Till exempel, om dina utlösare inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem.

Identifiera utmaningar som du kommer att möta när du slutar. Det är de första dagarna, veckorna och månaderna som är svåraste att stanna på kursen. Vanligtvis när du är stressad eller trött, är det när den plötsliga uppmaningen att röka uppstår. När du försöker att inte röka är det viktigt att känna till de situationer som mest sannolikt gör att du vill ha en cigarett.

Rökning är en farlig och ohälsosam aktivitet. Många kända hjärtsjukdomar och lungsjukdomar är kopplade till rökning. Det är också bevisat att den begagnade röken är farlig för dem omkring dig, och kan leda till sin sjukdom också. Genom att följa de råd som ges här kommer du att vara på väg till en lycklig och hälsosam rökfri framtid.Source link