Tips om hur man ska hantera att röka


Alla vet de hälsorisker som är förknippade med rökning, men det är fortfarande mycket svårt att sluta röka. Om du vill sluta röka kan du bara behöva ett tryck för att få dig på rätt väg. Tipsen i den här artikeln hjälper dig att göra det enklare att sluta.

Sluta röka så fort du kan. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Sluta röka

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar.

Få hjälp av andra. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att vara motiverad och du kommer att kunna dela tips.

När du förbinder dig att sluta röka, planera ut lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på trängsel att röka.

Skapa ett belöningssystem för dig själv när du når en viss milstolpe. Observera några godsaker som du kommer att låta dig ha när du har slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

TIPS! Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Avsluta kan vara en lång process.

Hitta support via olika onlinefora och samhällen. Det finns många webbplatser som hjälper människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra dina strategier med andra. Det kan också hjälpa till att få stöd av människor som vet exakt vad du går igenom.

Gör ett löfte att aldrig ta en ny puff igen. Det är ganska lätt att säga att du bara röker den här cigaretten, men ett återfall kan förena och göra de veckor eller månader du har spenderat att inte röka värdelösa. Berätta för dig de faror som tar den ena puffen kan göra. Detta kan stoppa dig i dina spår och göra det möjligt att kämpa bort från begäret.

Börja träna regelbundet. När du slutar röka, blir det lättare att träna, eftersom din lungkapacitet förbättras direkt. Detta kan också hjälpa dig att minska potentiell viktökning. Övning kommer också att ge dig en subtil hastighet via naturliga endorfiner.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Om du redan har försökt sluta och inte lyckats, känner du dig inte avskräckt. De flesta slutade flera gånger innan de avslutades med framgång. Var ärlig mot dig själv om varför du misslyckades den här gången och var redo att bekämpa den svagheten nästa gång. Du kan segra nästa gång.

Visa sluta som en tjänst för dig själv, snarare än ett offer. Du kommer att vara mer benägna att trycka igenom den hårda delen och vara framgångsrik när du slutar, när du kan se den positiva effekten det kommer att göra. Tänk på proffsen snarare än nackdelarna. Tänk inte på deprivationerna, tänk på de positiva aspekterna av ett nikotinfritt liv. Håll dig fokuserad på de positiva motivationsfaktorerna som är inblandade i ditt val.

Rökning kan ha tidigare gett dig en form av stressavlastning. Om denna situation låter bekant, är det klokt att aktivt söka ett annat uttag. Överväg yoga eller meditation eftersom det kommer att minska din stress bättre än att röka gör.

Tips! Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Några tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent.

Om du finner din viljestyrka blekna och du är på väg att nå en cigarett, ring någon för support. Vare sig en vän eller familjemedlem, låt dem veta hur frestad du ska röka. Inte bara fungerar telefonen som en bra omställning tills ditt begär har upphört, det är alltid bra att veta att du inte är ensam när du hanterar denna typ av problem.

Skapa en mantra av de viktigaste orsakerna till att du slutar röka. Du kan använda detta som en vägledning för motivation när du känner att du förlorar hoppet. Det här är ett bra sätt att fokusera din uppmärksamhet från uttag och positivitet.

Du kan ersätta rökningstid genom att delta i träningstiden. Eftersom din kropp läker av den skada du har gjort när du rökt kommer du att märka skillnaden! Ju fler fördelar du ser från att sluta, desto mindre sannolikt kommer du att röka igen.

Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till att stoppa uttag.