Tips om hur man tar hand om att röka


Att sluta röka kan vara extremt svårt. Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Gör lite forskning för att försöka hitta en metod som kommer att fungera för dig. Genom att ta de tips som anges nedan kan du göra lite lättare på dig själv.

Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. Hypnotisten kan sätta dig i djupt trance och ge dig positiva affirmationer som håller dig inbäddad i ditt sinne. Dessa bekräftelser kommer att vara i ditt undermedvetna, vilket kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

TIPS! Gör ditt avslutningsförsök så enkelt på dig själv som du kan. Försök inte gå kallt kalkon.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Varje person gör saker på egen väg. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Gör en lista för dig själv.

Fortsätt försiktigt på en dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Det finns inget fel i att fastställa långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget för att röka upphörande.

Nikotiners ersättningsterapi

TIPS! Ta bara varje dag som det kommer. Vägen till stopp är bara en process.

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Cravings kan ibland verka överväldigande. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till strävan innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

TIPS! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Få hjälp av dina vänner och familj. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Du kommer sannolikt att vara framgångsrik när du slutar om du lägger denna typ av stöd på plats. Det kommer betydligt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

TIPS! Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta.

Tänk på strategier som ger frekventa visuella påminnelser för att hålla ditt sinne motiverade hela tiden. Det kan innebära att du placerar motiverande anteckningar på kontorsmuren eller donerar ett armband för att indikera dina avsikter. Oavsett vilken metod du valde, bör en visuell påminnelse hjälpa dig att kämpa mot din tobak och nikotinbehov.

Det är i ditt bästa intresse att hålla sig borta från saker du gillar att göra där du vanligtvis skulle ha en cigarett om du vill sluta röka. Om du alltid haft en cigarett med ditt morgonkaffe eller på happy hour efter arbetet, försök ändra din rutin. Att ha kaffe medan du är inne i bilen eller vistas bort från baren gör att du kan stoppa dina begär.

Din familj och dina nära och kära erbjuder den största motivationen för att sluta. De kan påverkas av inte bara din möjliga sjukdom eller död, men också av negativa hälsoeffekter från att vara kring din rök. En av fem dödsfall kan vara bunden till cigaretter! Jag tror inte att du vill vara på den förlorande slutet av den här statistiken.

TIPS! Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, och samma metod fungerar inte för alla. Låt inte detta avskräcka dig, det är möjligt för dig att sluta. Om du känner till några effektiva tekniker, och har rätt motivation, kommer du att kunna sluta röka. Med uthållighet och viljestyrka kan du förhoppningsvis slutligen sluta!