Tips om hur man tar hand om att röka


Många tycker att det är svårt, eller att de saknar viljan att sluta röka framgångsrikt. Följande gratis råd kan hjälpa dig att göra en realistisk men effektiv plan för att ge upp nikotin för gott.

Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. Att skriva en djup trance medan du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. När du vaknar kanske cigaretter inte verkar som tilltalande, vilket betyder att du är ett steg närmare att sluta.

TIPS! Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggare som gör att du vill ha en cigarett. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Hitta något annat som kan tänka dig av saker när det händer

Sluta röka

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg.

Om du vill sluta röka, måste du vara okej när du slutar mer än en gång. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Bara recommit varje gång du slutar, lära av dina misslyckanden när du går. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Planera belöningar för dig själv och följ med dem när du möter en viktig milstolpe. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Sätt listan i din telefon eller på ditt kylskåp så att du påminns om belöningen varje dag. Det kan bara vara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

Sök support online. Massor av webbplatser finns enbart för att hjälpa sina medlemmar att sparka vanan. Du kan fråga om tekniker som har fungerat för andra, och dela med dig av din egen erfarenhet. Också andra quitters bredvid dig kan hjälpa dig att se allas kampar genom denna resa.

TIPS! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller symtom där du normalt röker. Ändra din rutin om det alltid är fråga om att ha en rök. Att ha kaffe medan du är inne i bilen eller vistas bort från baren gör att du kan stoppa dina begär.

Påminn dig om de dyster konsekvenser som rökning har på din hälsa. Enligt amerikanska statistiken är tjugo procent av alla dödsfall direkt relaterade till rökning. Du vill inte vara en annan statistik.

Säg bara "nej" till cigaretter och rökfri tobak. Det är lätt att berätta för sig att en cigarett kommer att bli bra, men det kan ångra allt ditt engagemang och hårt arbete, och det är verkligen inte värt det på lång sikt. Låt dig veta att även om man har en kommer att orsaka mycket skada.

TIPS! Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv.