Tips, råd och idéer för att sluta röka


Det finns många människor som vill stanna sina rökvanor. Rökning är inte bra för någon, och skadar bara dina lungor under långa perioder. Läs igenom de olika tipsen i den här artikeln och avgöra vilka som kan gälla för din unika kamp med den här vanliga vanan.

Sluta röka

Tips! Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minusar om att stoppa. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Att sluta röka kan vara svårt, eftersom det kan hjälpa till att underlätta processen.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Det handlar om en 95% chans att det här kommer att misslyckas för dig. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva och slutar lyckas mycket mer troligt.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

TIPS! Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

Få stöd via onlinebaserade forum och supportgemenskaper. Det finns hundratals användbara webbplatser som är dedikerade till att främja dina mål att röka upp. Det kan vara till hjälp och informativt för dig att jämföra olika avslutande metoder med andra människor. Det kan också hjälpa till att få stöd av personer som vet exakt vad du går igenom.

TIPS! Fördröjningstaktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta begäret är borta.

Skapa en mantra själv. Berätta för dig själv att du inte tar en puff någonsin igen. Det är enkelt att berätta för dig själv när du verkligen vill att en annan inte kommer att skada dig, men det kan bli till ett par dagar eller till och med år med rökning, vilket försvinner allt ditt hårda arbete. Kom ihåg att om du grottar i en gång gör det det mycket lättare att rationalisera grottan igen.

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det svåraste. Under de första 48 timmarna kommer din kropp att eliminera sin uppbyggnad av nikotin. När du har tagit bort nikotin från din kropp måste du bara hantera psykologiska skäl för att du vill röka. Det kommer fortfarande vara svårt, men begäret blir mindre när tiden går.

Du borde nu ha den kunskap som krävs för att sluta röka för alltid tack vare rådet i den här artikeln. Tänk bara på att du måste vara stark och lägga tonvikten på att vara frisk för dig själv och för de människor du älskar. Använd tipsen här för att slutligen hjälpa dig att sluta.Source link