Tips, råd och idéer för att sluta röka


Det är ingen hemlighet att rökning skadar din hälsa, men väljer att göra det ändå. Det är mycket lättare att säga att du kommer att sluta än det är att faktiskt göra det. Denna artikel är avsedd för gott.

Du måste göra din rökning avstängning så mycket som möjligt. Försök inte att sluta kalla kalkon. Det finns en 95% chans att göra denna metod. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Det här ökar sannolikheten för att du slutar vara svårare.

Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Om du fortfarande bestämmer dig för att röka den cigaretten, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas, gör något annorlunda.

TIPS! Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika proffs och nackdelar. Skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. När du låter folk veta dina planer, kommer de att motivera dig att förbli engagerade. Det här kan vara vad du behöver för att hålla dig på rak och smal.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till åtagandet att se det igenom. De flesta misslyckas på grund av brist på viljestyrka. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg orsakerna till varför du vill sluta.

Du kommer bli mer framgångsrik om du inte försöker sluta röka ensam. Du kan också överväga att gå med i en supportgrupp.

Tips! Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera.

Låt familj och vänner veta att du vill sluta röka. De har din rygg och de hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Det absolut bästa sättet att sluta är att ha ett starkt stöd för dig. Detta kommer att hjälpa dig att öka dina chanser att lyckas sluta röka.

Sätt listan någonstans där du kommer att kunna se den tydligt varje dag. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig i svaghetstider.

Håll din motivation för att sluta tänka hela tiden. Det kan innebära att du limer motivativa affischer och meddelanden till väggarna på ditt arbetskontor, eller ens bär armband som Påminn dig om dina avsikter.

TIPS! Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration.

De första dagarna är det svåraste. De första två dagarna utan rökning är när kroppen försöker bli av med all nikotin du har konsumerat. När det är borta kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Dessa symptom är inte lätt att hantera, men det kan fortfarande vara svårt att göra det.

Nu är det dags att sluta röka. Välj inte ett datum för framtiden, gör bara dagen din dag att sluta. Att sluta kan minska risken för att du tar ett annat steg mot en försvagande eller dödlig sjukdom. Du kommer också att förhindra att din familj eller rumskamrater utsätts för begagnad rök, vilket gör det mycket viktigare att sluta.

Även de planer som är mest beredda att sluta har en riktigt svår tid att lyckas först. Du kan hitta framgång i ditt nästa försök att sluta röka.

Tips! När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka.

Gör upp en mantra av dina främsta anledningar till varför du slutar röka. Varje gång du känner din lösa upplösning, upprepa skälen till att du slutar tills du inte längtar efter tobak. Detta är ett starkt sätt att påminna dig själv varför sluta är viktigare än att röka.

Tänk på vilka utmaningar du kan stöta på strax efter att du slutat röka. De flesta människor som försvinner tillbaka till rökning, gör det efter några månader av att försöka. Det kan vara mycket frestande att ge upp för en snabb cigarett om du är trött eller stressad. Se till att du förstår de saker som provocerar dina brådskningar och frestelser.

Byt ut dina rökavbrott med en frisk som motion. När din kropp börjar läka sig från den skada du har åstadkommit genom rökning, kommer du att märka skillnaden! När din kropp förbättras kommer du att vara mycket mindre benägna att förstöra dessa ansträngningar genom att smyga en cigarett.

Tips! En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Secondhand rök kan vara skadlig för dem i ditt hushåll.

Ta flera minuter att tänka på tid för att reflektera över varför du vill sluta röka. Skriv ner de översta orsakerna till ett papper och håll dem praktiska i din plånbok eller på fickan. När du känner dig villig att röka, hänvisa till denna papper och titta på orsakerna till att du ville sluta.

Det är känslomässigt svårt att sluta röka. Cravings är riktiga saker och de är inte alltid lätta att ge dem.

När du försöker sluta röka måste du försöka bara besöka rökfria anläggningar. Om du ska ha lite kaffe på en plats, ha det inuti istället för ute, där du kan röka. Att hålla sig borta från platser där människor röker kommer att underlätta dina begär.

TIPS! En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att skapa en varumärkesbyte. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet avstå cigaretter.

En kunnig akupunktör kan använda små nålar för att hjälpa dig att avgifta din kropp och lugna dina begär. Medan det låter obehagligt, finns det mycket lite smärta i samband med detta förfarande.

Känn risken för populära drogbehandlingar som skopolamin och atropin. Även om de ska hjälpa till att minska nikotinavtagningssymtom, kan de också påverka ditt nervsystem negativt. Några biverkningar du kan ha är yrsel, synfel, urinlösning och svårighet att urinera. Du behöver inte hantera dessa typer av andra.

Du bör planera att sluta minst tre försök att sluta röka. Försök sluta kall kalkon på din första gången. Du kan bara ha fem procent chans att lyckas, men du kan vara den ena i tjugo som gör det vid första försöket. När du slutar en andra gång, börja börja skära på rökning gradvis innan du når det datumet. Om du inte slutar andra gången, gå in i ditt tredje försök gung ho! Rådgör med din läkare om receptbelagda läkemedel och sätta ihop ett supportteam.

TIPS! Titta på stopp som ett ändamålsenligt val. Stopp kommer att börja dig på din nya väg.

Sluta röka

Det är möjligt att sluta röka om du bestämmer dig för att lägga lite ansträngning på det. Du måste hålla upp din engagemangsnivå och fortsätta med de hälsosamma förändringarna du gör. Använd det du just har lärt dig för att sluta röka för gott och njut av ett längre och hälsosammare liv.

Du bör gå ut och använda den information du har lärt dig här om Array. Du har byggstenarna du behöver för att lyckas. Du är en lärling i att lära just nu, på väg till att bli expert!Source link