Tips, råd och idéer för att sluta röka


Det spelar ingen roll hur mycket uppmärksamhet ges på nackdelen med att röka, människor kämpar fortfarande för att sluta. Om du är ett av dessa personer innehåller den här artikeln tips som hjälper dig att sluta röka. Välj och genomföra några tips som du tror hjälper dig mest.

Se till att du tar processen en dag då. Att ge upp tobaksvanan är en lång process. Oroa dig inte för hur du ska klara till nästa månad eller året efter. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Att försöka sluta med kallt kalkon är aldrig en bra idé.

När du väl har bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Du måste göra vad som fungerar för dig. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; Helt enkelt lösa för att sluta röka för den dag du är i just nu. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa in långsiktiga mål.

TIPS! När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Klipp tillbaka på rökning. Om du vill sluta röka helt, kan detta få dig att peka i rätt riktning. Prova en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Ändra din rutin kommer att bidra till att begränsa dina begär om du associerar med att röka med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa cravingen från att inträffa.

Tips! Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i allmänhet hittar 10 minuter är en bra tidsram för begäret att passera.

Använda dessa förslag bör ge dig en utmärkt start på att eliminera cigaretter från ditt liv. Du förtjänar ett liv som är fri från de negativa effekterna av rökning. Sätt dig själv först och insett att du förtjänar ett hälsosammare liv utan de risker och problem som rökning orsakar. Du kommer att se många fördelar i din hälsa och livskvalitet efter att du slutat röka.