Tips, råd och idéer för att sluta röka


Ett fåtal personer tycker att försök att sluta röka är bland de svåraste sakerna de någonsin har gjort. Det finns ingen säker väg som fungerar för en enda person. Du kanske måste undersöka och leta efter metoder som passar dina behov. Prova några tips nedan för att upptäcka att sluta kan vara mindre svårt än du trodde.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla med kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

Om du känner att du absolut måste röka, prova fördröjningsmetoden först. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Om du fortfarande väljer att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

Tips! Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig.

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott. Hypnotisten placerar dig i ett tillstånd där du är särskilt mottaglig för förslag och lägger in positiva idéer i ditt undermedvetna. När du kommer ut ur trance kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket betyder att du är så mycket närmare att sluta för gott.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Att upptäcka vad som fungerar bäst för dina specifika omständigheter är avgörande. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Att sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och kontrollera nikotinbehov.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att ge upp nikotin är en långsam process.

10 minuter

Om du uppmanas att tända, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om det inte gör det, fortsätt försök med den här metoden.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

TIPS! Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Träning kan hjälpa till att lätta på stress.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Om din läkare anser att det är lämpligt, kan de ordinera dig medicinsk hjälp med avsluta.

Bekräfta din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när cravingsna sparkar in, eller trycket lägger till. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper dig att hålla dig borta från att röka.

Secondhand Smoke

Tips! Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. För många ökar cigarettbehov under de sena nätterna.

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Att sluta minskar din familjs exponering för begagnad rök, så att de kommer vara mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Berätta för alla du vet de stora nyheterna – du slutar! De är ditt supportsystem, och finns där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Att ha ett stödsystem är en av de bästa metoderna du kan använda för att sluta. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Bli inte avskräckt om du misslyckas sluta en gång. Även strategier som är extremt klara och påbörjad med stor beslutsamhet uppnår inte alltid det önskade resultatet. Titta på vad som ledde till misslyckandet och ta reda på hur du ska undvika det här gången. Du kan hitta seger i en framtida ansträngning på vägen.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör.

Tänk på det som en gåva till dig själv i stället för att du slutar som offer. Du kommer att hitta det lättare att uppnå positiva resultat, om du ser valet i det ljuset. Fortsätt att tänka på alla de positiva effekterna som kommer att få på ditt liv, och kom ihåg att proffsen är mycket större än nackdelarna. Detta kan ge dig incitamentet och motiveringen att sparka vanan omedelbart.

Rådgivning kan vara det du behöver för att sluta röka. Många människor kan inte sluta på grund av känslomässiga anknytningar till rökning eller frågor om självkänsla. Om du framgångsrikt kan hantera dessa problem kan du förlora uppmaningen att lysa upp eller bättre kunna styra den. Om det här är en strategi som du tror skulle fungera för dig, gör en tid att prata med din primärvårdspersonal för hänvisning till en rådgivare som kan hjälpa.

Sluta röka

Tips! Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter.

Det är sant att försök att sluta röka är inte alltid lätt och det finns ingen botemedel – allt som fungerar för varje enskild rökare. Men det innebär inte att sluta är omöjligt. Använda de tips du har lärt dig från den här artikeln hjälper dig att sluta röka. Så se om någon av dessa tips kan fungera för dig. Du kan vara glad att inse att det var lättare än du ursprungligen trodde.Source link