Tips, råd och idéer för att sluta röka


Rökning kan påverka ditt livs kvalitet. Det har en inverkan på hur du presenterar dig själv eftersom det orsakar missfärgning i dina tänder och får dig att lukta som rök. Det kan också drabba din hälsa dramatiskt. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer din kropp att återhämta sig från dess negativa påverkan. Om du är intresserad av att lära dig att sluta röka framgångsrikt, läs de råd som ges i den här artikeln.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta bidrar till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som en cigarett. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Håll din motivation för att komma ihåg hela tiden.

Support System

Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. De är ditt supportsystem, och finns där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Att få hjälp från andra människor gör att du är mer sannolikt att lyckas.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Allt du behöver göra är att inse hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du äntligen har slutat. Tänk på hur mycket bättre ditt andetag blir, hur rena dina tänder blir, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma människor bort.

TIPS! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone av det tills senare. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Du kan hitta stöd i form av onlineforum. Det finns många webbplatser som hjälper människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp eller till och med katartiskt att dela upp med frustrationer och framgångar med andra som förstår din kamp. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

Besluta inte att sluta "någon dag." Gör det idag. Välj idag som dag istället för att lägga ut det till ett framtida datum. Om du slutar nu kommer dina chanser att få en allvarlig eller dödlig sjukdom, på grund av rökning, att minskas betydligt. Dessutom kommer du att skydda dem runt dig från de farliga effekterna av rök som de andas in i andra hand.

Sluta röka

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig.

Om du vill se och må bättre, sluta röka. Förhoppningsvis, med hjälp av de råd som presenteras i den här artikeln får du dig att känna dig säker om din kraft för att helt sluta röka. Prova en av dessa valda tips idag.Source link