Tips, råd och idéer för att sluta röka


Din familj vill inte att du skulle sluta röka. Din läkare kommer att vilja att du slutar vid varje möte. Ditt försäkringsbolag erbjuder även dig rabatt för att sluta. Tiden har kommit, så fortsätt läsa för tips som hjälper dig att sluta röka.

Att skriva ner det kan påverka hela ditt mentala perspektiv. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Det är en stor process att sluta röka. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Gör dina försök så enkelt på dig själv som du kan. Avsluta kall kalkon rekommenderas inte. Denna metod att sluta har en 95 procent succeshastighet. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Detta ökar sannolikheten för att du slutar.

Se till att du slutar ett steg vid den tiden. Att sluta röka är en process. Bara fokusera på idag, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Övning fungerar också som en stressavlastare. Om du inte tränar regelbundet kan du börja med att ta korta promenader ute varje dag. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

Försök att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få viktökning från att sluta röka. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning.

Sluta röka

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du kan vara skrynklig eller irriterad på grund av uttag, du kommer förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankprocesser kan vara avstängda. Det är svårt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

Försök inte sluta röka utan stöd. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

TIPS! Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd.

Om dina triggare inkluderar rökning under körning är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Försök hitta någon typ av ämne.

De flesta kommer inte att lyckas sluta på första och andra gången. Stanna bara, och vara en nonsmoker så länge som möjligt. Om du glider upp anger du ett nytt datum för att sluta igen. Håll bara sluta och gå längre varje gång, lära av dina misslyckanden när du går.

Du kan hitta stöd och hjälp på onlineforum. Det finns många olika webbplatser som ägnas åt att hjälpa människor att röka. Det kan vara till hjälp eller till och med katartiskt att dela med sig av att sluta strategier och hantera mekanismer med andra som förstår din kamp.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Detta är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

TIPS! Om du är seriös om att sluta röka vana behöver du bli bra på det. De flesta ex-rökare du vet antagligen inte hitta framgång första gången.

Nu är det lika bra att sluta röka. Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! Att sluta kan minska risken för att du tar ett annat steg mot en försvagande eller dödlig sjukdom. Du håller också din familj från att bli offer för begagnad rök, vilket gör det ännu viktigare att du slutar.

I stället för att betraktas som ett offer, se det som en gåva till dig själv. Tänk på hur ditt liv ska förbättras, och att fördelarna med att röka är så viktiga jämfört med de få nackdelarna. Detta kommer att hålla dig en bra anledning att sluta och hjälpa till med motivation.

Deep Preatment

Om du har rökt inuti ditt hus, ge det en komplett skrubba, när du har slutat. Shampoo dina mattor och klädsel, tvätta dina väggar och tvätta dina gardiner eller gardiner. Lukten kommer att vara uppfriskande och inte påminna dig om cigaretter när du går runt ditt hem. Håll cigaretter ur dig genom att eliminera luktarna.Source link