Tips, råd och idéer för att sluta röka


Medan många rökare vill sluta känner de ofta att de inte har den styrka eller resurser som krävs för att ge upp cigaretter. Följande gratis råd kan hjälpa dig att göra en realistisk men effektiv plan för att ge upp nikotin för gott.

Kallt Turkiet

Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Alla använder olika metoder för att göra saker. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. Supportgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Hypnos kan hjälpa till att sluta röka. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott. Hypnotisten kommer att inducera en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att inlämna sig i ditt sinne. När du klämmer ut ur den djupa transen kan du konstatera att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket ger dem lättare.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Ta en dag i taget när du slutar röka. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När du känner dig bekvämare kan du börja tänka på långsiktiga mål.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. När du förblir senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också foder dig något hälsosamt.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Börja långsamt genom att ta promenader runt ditt grannskap. Var noga med att diskutera någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar, när du bestämmer dig för att sluta röka. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Avsluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Secondhand Smoke

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i den här tiden kommer din uppmaning troligen att gått. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör det.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan även din familj och vänner.

Gör din familj och vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Möjligheten att bli framgångsrik i ditt försök att sluta röka kommer att öka betydligt.

Håll din motivation för att sluta i ditt sinne hela tiden. Kanske lägger inspirerande tecken på din vägg, eller att ha smycken som påminner dig om dina ansträngningar kommer att hjälpa till. Oavsett din metod är en visuell påminnelse ofta en övertygande motivator för att fortsätta.

Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Beslutet att sluta röka kan vara en mycket svår sak att göra. Att sluta kan verkligen fungera, men. Det tar mycket tid och ett livslångt engagemang. Du kommer bäst att tjäna genom att få så mycket kunskap och hjälp som möjligt. Sätt de tips du har fått för att arbeta. Snart kommer du att undra att du någonsin rökt före.Source link